dinsdag 29 november 2011

The Bizzy Post Nr#8

In deze Bizzy Post gaan we het hebben over het nieuwste concept van Volkswagen De ET of de Elektronische postbus die word ontwikkeld in samenwerking met de Deutsche Post met als doel het zoeken naar het beste postbedelingsvoertuig . De bestelwagen wordt op de 4 wielen aangedreven met elektromotoren 1 per wiel . Enkele snufjes zijn dat het busje de postbode volgt de zogenaamde Follow me-functie en de Come to me-functie waarbij het busje de postbode zelf tegemoet komt . De ET kan ook bestuurd worden met een Joystick van op de passagiersstoel die tevens is vervangen door een bankje , de handige schuifdeuren en het intelligente stapelsysteem . Tevens is de ET uitgerust met een Ipad in een docking station zodat de postbode over alle nodige informatie kan beschikken zo ook GPS , leveradressen en Internet . De postbode kan ook het busje roepen via een Iphone op zijn uniform , tevens heeft het busje ook een zeer goede wendbaarheid en een zeer kleine draaicirkel wat allemaal maar als positief kan bestempeld worden . Voorlopig is dit hele project nog maar in de ontwikkeling fase, laten we maar hopen dat dit snel realiteit word . Voor mij persoonlijk is dit een geslaagd project .




Verwante artikels :

- Via Vlan
- Via Vroom
- Via Autowereld


The Bizzy Post Nr#7

In deze Bizzy Post ga ik het hebben over Moderne Politie voertuigen en snufjes . De toekomst het is bijna futuristisch : Ledlichtjes , touchscreens, camera's en sensoren. Een mooi voorbeeld hiervan is de  Ford Police Interceptor  en de Stealth Ford Police Interceptor concept . Zowel voor de tekenaars en schrijvers van fictie is dit een dankbaar onderwerp . Zo zou je een V22 Osprey tiltrotor kunnen gebruiken als een vliegende mini politie controlepost . Dit in combinatie met de nieuwe politie voertuigen die mee in de Osprey kunnen ,  heb je een nog niet bestaande politie eenheid  die snel en effectief kan zijn . De nu al bestaande Segway is een zeer handig snufje voor politie eenheden . Zo ook de Microdrones voor luchtsteun met camera's  .




dinsdag 4 oktober 2011

The Bizzy Post Nr#6

The Bizzy Post Nr #6

In deze Bizzy Post gaan we de Concept tour op , ik vind concept modellen over eender wat zo inspirerend . Alles kan in een concept model, of het nu een huis ,auto ,boot ,vliegtuig of futuristische modellen zijn je kan. Je inspiratie de vrije loop laten gaan . Het is daarom ook een dankbaar onderwerp voor schrijvers en tekenaars van fictie . Nu vind je op het web wel duizend en één concept modellen , daarom dat ik je even meeneem op een ,

Concept site seeing tour. Dit zijn weblogs die ik zeer sterk aanprijs :

Concept Ships
Concept Vehicles
Concept Robots
Concept Thanks

Deze site's Disenco-Art & Car Body Design gaat over Auto's, boten en motorbike's

De Westfalia Verdier concept camper dit is één van de mooiste concept van's  van de laatste jaren.

Photobucket

Photobucket

Robbert & Rudolf Das zijn al jaar en dag bezig met futuristische tekeningen van gebouwen en transportmiddelen .

Neem even deze foto , dit is een Ulstein X bow  ship, perfect mogelijk zoals je het ziet maar toch is het een Concept. Voor de fictiewereld , boeken, strips en tekeningen is dit realiteit.
Je hebt hier geen echte waarde nodig, het opent een nieuwe wereld .

Photobucket



Bron: Google ,Wikipedia 

maandag 3 oktober 2011

The Bizzy Post Nr#5

The Bizzy Post Nr #5

We gaan het eens hebben over het Quik Build House van Adam Kalkin snel goedkoop en nog mooi ook. Je kan een massa informatie vinden op Architecture And Hygiene  .
Adam Kalkin is een Amerikaans Architect, een meester in zijn vak als het over bouwen met containers gaat  . 
Zeer leuk om in een Strip of boek te verwerken. Je kan hier zelf ook je fantasie de vrije loop laten gaan , zeecontainers of maritieme containers zijn meer, dan zo maar een metalen kist op een vrachtwagen ,trein of boot .

Deze twee filmpjes zijn van de hand van Adam Kalkin .





Zo heb je ook Container City London ware luxe 

maandag 29 augustus 2011

The Bizzy Post Nr#4


The Bizzy Post Nr #4

Deze Bizzy post gaat over de grootste Cruiseschepen van deze tijd de Oasis of the Seas en de Allure of the Seas , het is een dankbaar onderwerp om in een verhaal te verwerken of om te laten opduiken in een of andere tekening . De rederij Royal Caribbean International met haar hoofdzetel in Miami Florida , bezit 21 schepen waarvan de naam steeds eindigt op “of the Seas” .De Oasis of the Seas is de grootste van allemaal gebouwd onder de naam “Project Genesis” , de omvang van het schip tart alle verbeelding . Ik heb hier enkele cijfers,

-Kostprijs 1.4 Miljard $
-Lengte 360 m
- Max Breedte 60,5 m
-Hoogte van op de waterlijn 72 m
-Gewicht 225,282 GT

De thuishaven van het schip is Fort Lauderdale Florida , waar ook de grootste terminal ter wereld  is gebouwd om de 5400 passagiers te kunnen laten inchecken tot een maximum van 6296 passagiers met een dubbele bezetting  .



Externe Links
-        Royal Caribbean International Officiële Site  
-        Oasis of the seas Officiële Site
-        Oasis of the Seas Fan Site

Ook vind je veel informatie via de sociale netwerken zoals Twitter , Facebook , YouTube en Flickr


Wat zou ik nog toevoegen aan dit schip , dat zijn 2 Helikopters type EC-130 met garage om Helitours te organiseren voor de gasten  .

Bronnen  : Wikipedia en Google

maandag 25 juli 2011

The Bizzy Post Nr#3

The Bizzy Post Nr #3

Deze Bizzy Post is zeer interessant voor schrijvers en tekenaars die graag  nieuwe snufjes in hun verhaal willen brengen . Zo komen we bij Daniel Kocyba een  Industrieel ontwerper uit Hamburg , wat mij inspireerde waren de aircrafts .  breng snel eens een bezoek aan de website van Daniel Kocyba .

De site

Photobucket

De aircrafts , dit is een voorbeeld een een persoons concept helikopter .

Photobucket

woensdag 8 juni 2011

The Bizzy Post Nr#2

The Bizzy Post Nr#2

Tijd voor wat Site Seeing

Zowel voor schrijvers als tekenaars is het zeer handig om zo veel mogelijk informatie te verzamelen over je werkgebied waar ook ter wereld  zonder in het vliegtuig te stappen en uren tijd te verliezen  .

Virtual Globetrotting is een topper van een site . Een verzameling van de beste satellieten  voor lucht en Street Views   In samenwerking met Google Maps , dat een betere wereldwijde dekking heeft dan Bing Maps , maar Bing Maps biedt een geweldige Birds-eye view uit een laagvliegend vliegtuig,met  een verbazingwekkend detail in de beelden  en Yahoo Maps  nog bèta, maar het ziet er zeker goed uit .

Reserveer een paar uurtjes om deze site te ontdekken .



Photobucket

Pbj

dinsdag 31 mei 2011

The Bizzy Post Nr#1

The Bizzy Post Nr#1

Vanaf nu zal ik proberen op regelmatig basis een Bizzy Post , te posten en deze te vullen met nuttige informatie voor tekenaars en schrijvers . Dus aan de slag .

Voor deze Bizzy Post gaan we aan Site Seeing doen .
Sky Scraper City
Deze Site is een must voor striptekenaars , duizenden foto's van wereldsteden . Ik heb zeker mijn favorieten waaronder New York , Chicago , San Francisco , Hong Kong  . Sky Scraper City is uren surfen .  

   
Photobucket

maandag 23 mei 2011

De Meesters

Iedereen heeft wel iemand waarnaar hij opkijkt . Dus ik ook , ik heb er enkele. Eén ervan is Clive Cussler, een Amerikaans schrijver van fictie verhalen en hij is ook Doctor in de Letteren. Ik heb ook al zijn boeken, ze zijn zeer verslavend. In de tekenwereld heb ik er wel vier, de eerste is Clovis , zeer strakke tekenstijl meestal auto's.  De tweede is  Jean Graton met zijn stripheld Michel Vaillant en de derde is Hans van Oudenaarden de tekenaar van Bob Evers en Help Me Rhonda wat een tekenaar je kan zijn werk zeer goed volgen op zij weblog's een aanrader. 
En dan heb je ook Merho nog van de Kiekeboes deze strips boeien mij steeds  .
Maar eigenlijk is alles begonnen met Kuifje of Tintin , Hergé een voorbeeld voor velen tekenaars .

Ik heb veel respect voor deze heren, en ben wel een beetje jaloers op hun kunnen .
Maar aldoende leert men .

Groeten

Joeri (Pbj) 

   

Julian Beever & Kurt Wenner

Julian Beever & Kurt Wenner

3D Straattekenaar

Artiesten om even stil bij te worden 





Photobucket

Ik ben een Fan

Surf sneller , Surf beter , organiseer u met een super programma
Google Chrome en dit allemaal Gratis
 I Love Google 

Photobucket